Wat is een EPBD keuring?
De EPBD staat voor Energy Performance Building Directive en is een Europese richtlijn voor de energieprestaties binnen de be- bouwde omgeving. Sinds 1 december 2013 is het ook verplicht een keuring uit te laten voeren aan alle airconditioninginstallaties binnen utiliteitsgebouwen met een totaal koelvermogen van 12 kW of meer. Kort gezegd verplicht het u als eigenaar/beheerder om de koelinstallatie periodiek te laten keuren door een EPBD-gecertificeerde monteur. Tijdens de keuring zal er een rapportage opgesteld worden. Dit is ook verplicht volgens de wetgeving. In deze rapportage wordt ook het advies verwerkt voor het verbeteren van de energieprestatie van de koelinstallatie.

Wat betekend EPBD voor u?
Volgens de nieuwe EPBD-aircokeuring moet u eens in de 5 jaar uw airconditioningsysteem laten keuren. Deze verplichting geldt voor airconditioningsystemen met een koelvermogen op gebouwniveau van meer dan 12 kW. Binnen de EPBD kennen we meerdere klassen:

 Klasse1       12 - 45 kW
 Klasse 2   45 -270 kW
 Klasse 3         > 270 kW

 

Voor u als gebouwbeheerder levert dit belangrijke voordelen op na het nemen van de voorgestelde energiebesparende maatregelen: kostenbesparing, meer comfort voor de gebruikers van uw gebouw door een optimaal werk- en verblijfsklimaat. Het nemen van energiebesparende maatregelen na de verplichte EPBD-keuring is goed voor het milieu en bespaart u al snel 10% tot 30% op de jaarlijkse energiekosten. Veiliger, gezonder en comfortabeler werken.

Wat kunnen wij voor u als klant betekenen bij de veranderende EPBD regelgeving:
Western Service & Maintenance B.V. is gecertificeerd om voor u de EPBD keuringen in de klasse 1, 2 en 3 uit te voeren. Western heeft eigen service engineers beschikbaar met het diploma EPBD-A en EPBD-B. Voor een duidelijke rapportage van de EPBD inspectie is de IPS ontwikkeld. IPS staat voor Installatie Performance Scan. Met deze scan worden alle benodigde installatie onderdelen gecontroleerd, hieruit volgt een advies. Dit advies is voor de gebouw eigenaar een leidraad om energiebesparende investeringen te doen. De IPS rapportage is geïntegreerd in ons systeem van inspectierapporten op de laptops van de service engineers.

Voorkom een boete en neem tijdig maatregelen.
Western Service & Maintenance B.V. helpt u graag bij het EPBD-keuringstraject, zodat uw installaties aan alle nieuwe eisen voldoen. Neem gerust contact op, wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek.